\\ \"Интелигентният избор: Пътят към успеха с тестера за твърдост \\\"

Дата на излизане:2023-09-01

a durometer е инструмент, използван за измерване на твърдостта на материал. Това може да ни помогне да оценим свойствата на материалите като устойчивост на износване, устойчивост на деформация и устойчивост на удара. Тестерът за твърдост има широк спектър от приложения, включително материали, инженеринг, контрол на качеството и тестване на продукти.

 

принцип на работа на тестера за твърдост е Въз основа на прилагането на специфична форма на индентора върху повърхността на материала, който трябва да бъде тестван, и измерване на дълбочината на проникване или повърхностно впечатление на индентора към материала. Според различни методи и принципи на измерване, тестерът за твърдост може да бъде разделен на няколко вида, като тестер на твърдост на Rockwell, тестер за твърдост на Brinell, тестер за твърдост на Vickers и тестер за микроартове.

 Hardness tester - Used to test product thickness (2).jpg

rockwell тестер за твърдост, един от най -често срещаните видове тестер за твърдост, оценява твърдостта на материала, като прилага стоманена топка или диамантен коничен индентор върху повърхността на материала, който трябва да бъде тестван, и измерване на диаметъра на впечатлението, създадено от индентора на повърхността на материала. Тестерът за твърдост на Бринел използва стоманена топка или диамантен конусен индентор, за да окаже налягане върху повърхността на материала при определено натоварване и измерва твърдостта на материала чрез дълбочината на впечатлението, създадено от индентора върху повърхността на материала. Тестерът за твърдост на Vickers и тестерът за микрорадливост са подходящи за малки вдлъбнатини на не-metallic материали.

 

hardness тестер се използва широко в много полета. В областта на науката за материалите и инженерството могат да се използват измервателни уреди за оценка на механичните свойства на материалите, контрола на качеството и тестването на продуктите. Например, в металообработващата индустрия често се използват габарити за твърдост за тестване на твърдостта на металните материали, за да се определи дали отговарят на изискванията за проектиране. В строителството и авиацията могат да се използват измервателни уреди за тестване на издръжливостта и здравината на материалите. В допълнение, измерванията на твърдостта се използват широко при изследване на рудата и геоложки проучвания за оценка на твърдостта и структурата на скалите.

 Hardness tester - Used to test product thickness (1).jpg

there са някои важни сочи да обърнете внимание, когато използвате тестер за твърдост. Първо, подходящият тестер за твърдост и инденторът трябва да бъдат селекt ed съгласно вида на материала, който ще бъде тестван. Второ, трябва да се спазват правилните работни процедури и тестерът за твърдост и инденторът трябва да се поддържат в добро състояние и да се калибрират. И накрая, трябва да се обърне внимание на подготовката на повърхността на измерения материал, за да се гарантира точността и повторяемостта на измерването.

 

in обобщение, Тестерът за твърдост е инструмент, използван за измерване на твърдостта на даден материал. Той оценява твърдостта на материала чрез прилагане на индентор върху повърхността на материала, който трябва да бъде тестван, и измерване на дълбочината на проникване или повърхностното впечатление на индентора. Тестерът за твърдост има широк спектър от приложения в материалите, инженерството, контрола на качеството и тестването на продуктите. Когато използвате измервателния уред за твърдост, е необходимо да изберете подходящия тестер за твърдост и индентор и да следвате правилните работни процедури. Тъй като технологията продължава да напредва, тестерът за твърдост ще продължи да се подобрява и усъвършенства, осигурявайки по -точни и ефективни решения за тестване на материали и контрол на качеството.


tips: Тъй като измервателният уред за твърдост се надгражда постоянно, картината на измервателността на твърдостта е само за справка, подробно описва консултацията по имейл! По -качествени продукти посрещат вашите консултации!

Runzhi company products (6).jpg 

 

dongguan runzhi electronics co., ltd.-testing Отделът за инструменти се занимава главно с различни лабораторни консумативи и инструменти за тестване и оборудване: работна маса, инструмент за експеримент в околната среда, комбиниран инструмент за откриване на елементи, етаж Специален остатъчен тестер за провисване, тестер за размерите на заключване, прав-line десен ъгъл детектор, микрокомпютър натискане-pull силов метър, метър за сила Статичен тестер за якост на огъване, високо-precision видео проектор, тестер на колела, тестер за падащ топка, падащ пясъчен метър, 90-degree тестер за якост на пилинг, тестер за устойчивост на драскотини, тестер за смилане, гланцов метър, белодробен метър, енергиен измервател, специфичен гравитационен метър, инфрачервен Налични са термометър, вискоскомер, метър за дебелина, метър за дълбочина, аналитичен баланс, раздели, габарит и други инструменти и оборудване. Добре дошли нови и стари клиенти от цялата страна, за да се обадят и публикуват за консултации:

 Runzhi company products (3).jpg

website: https://www.instrumentVip .com/

tel: 86+13712847488

contac N

Hardness tester - Used to test product thickness (3).jpg



Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Runzhi Electronics Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top