Може ли да живееш в дом бамбук да помогне за решаването на климатичната криза?

Дата на излизане:2023-11-03

, когато бамбукът се използва в строителството в А Пясъците са начело на съвременната устойчива бамбукова конструкция. Неговата хавайска компания, базирана на бази, е специализирана в създаването на бамбукови домове и други сгради, с клиенти, включително рок звездата Сами Хагар, актрисата Барбара Хершей, музикалния магнат Шеп Гордън, основателят на eBay Пиер Омидяр - и самият пясък. дължина и яснота.

 --

why bamboo? Какво го прави идеален материал за строителство и околната среда?

the гигантски бамбук са най -бързото
gowing дървесно растение на планетата. Ако отидете в книгата на световните рекорди

guinness, мисля, че между два и три фута на ден те са го записали. Така че завършвате с тези растения, които са високи 100 фута само за няколко месеца. До трета година имате невероятен строителен материал и това е, когато реколта за нашите къщи.

becreasuge, че това е най -бързото растениеgrowing, това е може би най -бързият естествен начин да извадите CO2 (въглероден диоксид) от нашата атмосфера. Чрез фотосинтеза приема този CO2 и го превръща в захари и след това в действителни фибри, механизмът за съхранение на атмосферния въглерод. И това е голяма работа по отношение на бързото извеждане на CO2 от атмосферата.

normallally Когато прибирате дърво, вие убивате дървото и трябва да започнете отначало. И с бамбука всяка година той изпраща нови стволове, така че просто прибирате процент от тези стволове и той просто продължава да расте. Растенията могат да живеят до 120 години. Знаеш ли как просто продължаваш да косиш тревата и тревата продължава да изскача назад? Наистина е така - това е трева. Това е най -големият от тревите.- from перспектива на архитекта, можете ли да говорите за силата и гъвкавостта на бамбука?

it е невероятно силен материал. На тежест, той всъщност е по -силен от стоманата, което е много, много по -тежко от същото напречно сечение на бамбука. Бамбукът има повече от два пъти силата на дървесината, обикновено използвана за строителство, и има якост на натиск, подобна на бетон. . Имахме нашите сгради да преминат до 6,9 по скалата на Рихтер по отношение на сеизмични събития или земетресения. Тъй като бамбукът е толкова по -лек и по -силен на тежест, той може да се огъва и след това да се възстанови.-

wher

101; изграждали ли сте домове? И има ли потенциал да отиде друго, което

-101;? Току -що бях във Флорида, работещ по проект. Отивам в Индия, за да се срещна с група, която иска да построи домовете ни там. Мисля, че стилистично домовете, които направихме досега, всички са имали такова тропическо усещане към тях. Но вчера имаше клиент, който иска да направи проект (на) Лонг Айлънд, който би бил наистина забавен.-


have Видяхте увеличаване на интереса към бамбуковите домове?&#yeah, има. Никога не сме били по -натоварени и сега разширяваме производството. Мисля, че загрижеността за климатичната криза наистина е станала на преден план в вниманието на хората и наистина е в състояние да направи личен избор, който да се отрази пряко на това. Построих дом за себе си на Мауи преди 30 години и се опитвах да бъда толкова устойчив, колкото можех да бъда. Но след това те доставиха дървен материал, за да построят къщата, и това беше наистина удар от червата на това, това е цяла гора! И това се случва всеки път за всяка къща в Съединените щати. И просто почувствах, че „трябва да направя нещо различно.“&#y живеете в бамбуков дом сега. Какво е?

i го обичам. Има връзка с природата от гледна точка на това, че самото знае, че самата къща помага за разрешаването на климатичната криза. Но тогава красотата на него, формите и формите, които сме в състояние да направим с нея, които не бихте могли да правите с размерен материал; Наистина е като да живееш в мебел. Всички ръчно изработени дограма, красиви излъчващи греди и греди, те добавят ниво на красота към сградата, което е наистина нещо специално.

source:
https:

edition.cnn.comstylearticle

lbg

iyw

bamboo

homes

index.html

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Fujian Yilong New Material Tech. Co., Ltd
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top