Дигитално управление, електронни скали водят новата тенденция на здравословния живот

Дата на излизане:2023-08-19

Електронната скала е устройство, което използва електронна технология за измерване на масата на обект. В сравнение с традиционните механични скали, той има по -висока точност, по -удобна употреба и по -широк диапазон на приложение.

a цифровата скала се състои от два ключови компонента: сензор и дисплей. Сензорите, обикновено използващи пиезорезистивна или капацитивна технология, определят масата на обекта, като измерват налягането, упражнено от него, когато е симетрично поставен върху тестето на претегляне. След това тези данни се преобразуват в електрически сигнали, обработени от вътрешни вериги и накрая се представят в цифрова форма на дисплея.

Принципът на работа на електронната скала: когато обектът е поставен върху тигана за претегляне, Налягането се прилага към сензора и сензорът е еластично деформиран, така че импедансът се променя и в същото време напрежението на възбуждане се променя и променен аналогов сигнал се изнася, което се усилва, веригата усилва изхода към изхода към изхода до Аналогът-to-digital преобразувател, го преобразува в цифров сигнал, който е лесен за обработка, и го извежда в контрола на операцията на процесора. CPU извежда резултата към дисплея според командата и програмата на клавиатурата, докато резултатът се покаже. много предимства. Първо, те имат по -голяма точност и чувствителност. Благодарение на усъвършенстваната сензорна технология, електронните скали могат да постигнат по -точни и надеждни резултати от измерване. Второ, електронните скали са по -удобни и по -бързи за използване. Просто поставете обекта върху тигана за претегляне и стойността на масата ще се показва автоматично, без ръчно регулиране на скалата или сложните изчисления. В допълнение, повечето електронни скали също са оборудвани с различни функции, като автоматично нулиране, преобразуване на единица, натрупване на тегло и др., Осигуряване на по -разнообразни и практически опции за работа. индустрии и полета. В търговската област те се използват широко за измерване и оценка на теглото в храните, фармацевтичните, козметичните и други индустрии. Поради високата си точност и бърза реакция, електронните скали могат да предоставят точна информация за качеството на продукта и да помогнат на търговците да извършват ценообразуване и управление на запасите. По отношение на употребата на домакинствата, електронните везни често се използват при готвене на кухнята, контрол на храненето и др. Чрез точно измерване на качеството на съставките хората могат по -добре да контролират хранителните съставки и съотношенията на готвене, за да постигнат по -здравословна и научна диета.

in добавяне, електронните мащаби също се използват широко в медицински, логистика, индустриални и други области, за да отговорят на специфичните нужди. Например, в медицинската индустрия електронните скали се използват за измерване на теглото на пациента и предоставяне на на лекарите референтни данни за диагностика и планиране на лечение. scale.jpg

to обобщават, електронната скала е много практично и важно устройство, което играе важна роля в различни области. Те имат предимствата на високата прецизност, удобство и бързина и могат да отговорят на нуждите на различни индустрии за измерване на качеството. Използвайки електронни везни, можем да измерваме и измерваме качеството на обектите по -точно, да подобрим ефективността на работната работа и да внесем повече удобство и практичност в различни полета.

precautions за използване на електронни скали:

Runzhi company products (3).jpg1. Строго забранено е да вали или да се измие с вода. Ако се намокри случайно, избършете го със суха кърпа. Когато машината не функционира нормално, изпратете я за ремонт възможно най -скоро. 

2. Избягвайте въздействието, когато добавяте тегло към баланса и претоварването е строго забранено: чукането, въздействието и силното налягане са строго забранени. 

3. Не позволявайте хлебарки или малки същества да нахлуват в машината, за да не причинят повреда на вътрешните компоненти и проводници.

4. Редовно калибриране. За да се поддържа точността на баланса, той трябва да се калибрира поне веднъж годишно (методът за калибриране може да бъде поверен на реномиран магазин за електронен мащаб, лаборатория или правителствена проверка. Ако се използва във фабриката).

Напомняне: Поради непрекъснатото надграждане на електронните везни, снимките на електронните везни са само за справка, моля, изпратете ни имейл за подробности! More highquality products welcome your consultation!

 

Dongguan Runzhi Electronics Co., Ltd.Testing Instrument Division is mainly engaged in various laboratory Инструменти и оборудване за тестване на консумативи и тестване: работна маса, инструмент за експеримент в околната среда, комбиниран инструмент за откриване на елементи, етаж Специален остатъчен тестер за провисване, тестер за размери на заключването, прав-line десен ъгъл детектор, натискане на микрокомпютърPULL FORCE метър, статичен тестер за якост на огъване, висок

precision Видео проектор, тестер на колела, тестер за падащ топка, падащ пясъчен метър, 90

degree тестер за якост на пилинг, тестер за съпротивление на драскотината, тестер за смилане, гланцов метър, метър за белота, енергиен измервател, специфичен гравитационен метър, инфрачервен термометър, вискометър, дебелина метър, дълбочина Налични са метър, аналитичен баланс, шублери, габарит и други инструменти и оборудване. Добре дошли нови и стари клиенти от цялата страна, за да се обадят и публикуват за консултации:Runzhi company products (6).jpg

 website: https:www.instrumentvip.com-----tel: 8613712847488 

contact лице: г -н zheng///

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Runzhi Electronics Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top