Хонг Конг бе призован да ускори мерките за борба с пандемията

Дата на излизане:2021-01-18

Хонконгските медицински експерти призоваха правителството незабавно да затегне мерките за социално дистанциране и да започне широкомащабно тестване на вируси в общността, за да проследи неразкритите случаи на COVID-19, тъй като в понеделник градът регистрира 73-и нови инфекции, най-високото дневно число през последните три месеца.

 

Считано от понеделник, общо преброяване на гласовете на града&и на 5,701, със смъртни случаи, свързани с 108.Отделно, според здравните органи, повече от 70-те хора са тествали положителни предварителни резултати за COVID-19.

 

Епидемията е свързана основно с 21-ви танцови клубове, разпръснати из Хонконг.Според Центъра за защита на здравето на Министерството на здравеопазването досега 132 потвърдени пациенти, включително 50-те от тях, потвърдени в понеделник, са свързани с танцуващия куп, най-големият куп след пандемията, която е ударила през януари.

 

Изправен пред острието в нови случаи, правителството за първи път издаде задължително известие за тестване, изискващо всеки, който е посетил някое от 21-вите места за танци между Nov 1 и 21, да се подложи на вирусни тестове преди Nov 24.

 

Всеки, който не се съобрази с задължителното известие за тестване, ще бъде изправен пред фиксирана санкция за HK$2,000 $258.Нарушителите ще получат заповед за тестване, а тези, които не се подчинят, ще бъдат наказани за половин милион долара и ще бъдат задържани за шест месеца.

 

Д-р Люн Чи-чиу, председател на консултативния комитет по заразните болести на Хонг Конг, заяви в понеделник, че администрацията трябва да предприеме незабавни действия за затягане на правилата за социално дистанциране и минимизиране на местните предавания.Leung предложи да се прекратят часовете в кампуса, да се подновят практиките на работа от дома и да се затворят местата за забавления и спортни съоръжения, мерки, считани за ефективни начини за овладяване на вируса на височината на града& 3539; последната вълна от пандемията през юли.

 

Правителството също така ще трябва да въведе масов скрининг на вируса, за да идентифицира пациентите, заразени с COVID-19 възможно най-рано, и да проследи местните маршрути и източници на предаване, каза Люнг за China Daily.

 

" Само при този двуостър подход градът може ефективно да удържи четвъртата вълна от епидемията. " Той каза.

 

Люн каза, че с нестабилната пандемична ситуация правителството трябва да " Научи си урока. " от новата вълна.Властите трябва внимателно да преразгледат мерките за превенция и контрол на коронавирусите, особено тези за хората, които пристигат в града извън Хонконг, както и групите, освободени от карантина, за да запълнят дупките, каза той.

 

Люн също така призова правителството да си сътрудничи тясно с някои отрасли с висок риск, като предостави на практикуващите в отрасъла работни насоки, създаде механизъм за своевременно отчитане на пациенти с респираторни симптоми и осигуряване на редовни задължителни тестове за вируси за групи с висок риск.

 

В интервю за Радио Television Hong Kong, Бенджамин Cowling, ръководител на отдела по епидемиология и биостатистика в Университета в Хонг Конг&\í39;S School of Public Health, смята, че правителството трябва да затвори барове, караоке места, гимнастически салони и други съоръжения за отдих на закрити помещения.

Работодателите трябва да разгледат политиките на работното място и правителството трябва да обмисли по-строги ограничения в ресторантите, каза той.

 

В същия ден градът приветства първата си група завърнали се от провинция Гуангдонг и Макао под карантина, която започна в понеделник.

 

Тези, които отговарят на условията, следва да подадат заявление за освобождаване и да изберат датите на връщане чрез система за онлайн резервация.Завръщащите трябва да показват отрицателни резултати от теста на COVID-19, предоставени 24-часови преди пътуване, когато влизат в града.

 

Според правителството от миналия петък повече от 11,470 хората са кандидатствали за програмата между Nov 23 и 29-ти.Около 2,140 жителите се върнаха в Хонконг по програмата в понеделник.

 

Поради нарастването на новите коронавирусни инфекции в ХонгКонг, градът и Сингапур отложиха първия карантинен пътнически мехур за две седмици.Предвид отлагането, встъпителните полети между двете места, първоначално планирани да отпътуват на Nov 22, бяха забавени.Подробностите за официалното повторно въвеждане на плана ще бъдат обявени в началото на следващия месец.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Foshan Kaili Trading Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top