Пълното ръководство за пластмаса за обработка на ЦПУ

Дата на излизане:2023-03-17

CNC обработката е един от най -често срещаните методи за обработка. Бързото прототипиране и малката партидна производство разчитат на предимствата на обработката на ЦПУ, като прецизност, размер, разходи и др. Познаването на пластмасовата обработка на ЦПУ може да ви помогне да придобиете допълнителна яснота дали вашият проект изисква обработка на пластмаса с ЦПУ и каква пластмасова обработка се изисква. Тази статия може да ви помогне да започнете бързо с пластмасовата обработка на CNC.


cnc технология за обработка на пластмаса

cnc обработката е изваждане на производствен процес. Пластмасовата обработка на CNC използва изваждане на процес за постепенно изрязване на пластмасов блок до желаната форма и прецизност. В зависимост от пластмасовите материали, сложността на проектирането и изискванията за прецизност, 3, 4 или 5-axis CNC машини обикновено се използват за обработване на частите. Колкото по -голям е броят на осите, толкова по -режещи инструменти и повърхности за рязане се оставят да работят, а по -бързото и по -прецизно ще бъде обработена.

3-axis cnc машина:произвежда най -често срещаните части които не изискват множество завъртания, обикновено за пробиване, фрезоване или обработка на сглобяеми ръбове. Други разфасовки.

5-axis cnc машина:, способен да произвежда най -високите прецизни части и осигурява мулти

face въртене за достъп до всички страни на частта. Чрез 360

degree рязане се постигат сложни детайли и фина точност. Пет \\ Наксис рязане се използва широко в аерокосмическата, медицинската, автомобилната и промишлената индустрия.----

3d технология за печат за обработка Печатът е процес на производство на добавки. Според CAD файла, различни уникално оформени прототипи или партидни части се произвеждат чрез прахово синтероване.


commonly използван пластмасов 3D печат включва две форми на SLS и SLA.

sls 3D печат:Използване Fuse Powder Materials на части, целият процес на печат не изисква допълнителни материали за поддръжка, подходящи за движещи се части или функционални части в прототипи.

sla 3D печат:

слой

by

layer втвърдяване на фотосипативни полимери, използвайки UV светлинна светлина За да създадете обекти, подходящи за демонстрационни прототипи, концептуални прототипи или прозрачни

translucent прототипи.

cnc пластмасова обработка срещу 3D печатница за обработка--/

low, бързо Доставката и висококачественото производство са идеални при обмисляне на прототипи и малки партиди. Изработката на прототипи и партидни части обаче е сложен производствен процес. В зависимост от различни обективни влияния, ние съставихме 7 фокусни фактора, за да ви помогнем да разберете пластмасовата обработка на CNC.


precision\\ не е съмнение, че компонентите, обработени с CNC винаги е бил известен със своята точност. CNC обработката контролира движението на инструмента чрез компютърна програма и всяко рязане може да бъде прецизно. Въпреки че 3D печат се произвежда и чрез компютърни програми, може да се постигне прецизност, но той не е стабилен. Това е така, защото 3D печатните материали са податливи на температурни и условия за съхранение. Но по -сложните части изискват инструменти за програмиране и пътеки за пътуване, които увеличават времето за труд, което се отразява на цената. За разлика от тях, 3D печат има няколко геометрични ограничения и лесно може да отпечата безплатни

form пластмаси.


speed на производство

3d Печатът е още по -добър при скорост. След като файлът е готов и операторът избира ориентацията, попълването и поддържането на частта, ако е необходимо, може лесно да се изпълнява без надзор. Обработката на CNC изисква компютърно програмиране от обучен оператор, преди да започне производството, увеличавайки времето за обработка.


size на част

ne или е значително ограничаващ в малки

sized компоненти. За части с голям размер 3D печат изисква разделяне на множество компоненти по дизайн за сглобяване на Post-print. Инструментите за обработка на CNC обикновено са по -големи, заемат повече физическо пространство и могат да се обработват наведнъж.


object сила

Вътрешната структура на обработените от CNC части е плътно интегрирана и може да покаже по -добри механични и топлинни свойства. Слоят

to

layer структура на 3D отпечатана част има потенциал за структурни дефекти, които отслабват частта.

material диапазон на подбор за части

--cnc машината може да направи почти всеки обработване Пластмасов материал и 3D печат има по -тесен диапазон от възможности за избор на материали.


environmental приятелски . Адитивното производство за 3D печат може да увеличи максимално спестяването на материали и да намали материалите. е подходящ само за малки партидни производство на пластмасови части. След като бъде програмиран, пластмасовата обработка на CNC има възможност точно да повтори същата пластмасова част, но с малък потенциал за икономии от мащаба. Когато геометрията на детайла е достатъчно сложна, че детайлът или инструментът трябва да се въртят или да се нулират, производствените разходи и времето на част също се увеличават.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top