Волфрам: Свойства, производство и приложения

Дата на излизане:2022-09-19

tungsten: properties, производство и приложения


more от преди 350 години, беше наблюдавано, че китайските производители на порцеланов порцелан се добавят към преди 350 години, беше наблюдавано, че китайските производители на порцеланов порцелан се добавят към преди това, че китайските производители на порцеланов порцелан се добавят към производителите на китайски порцеланови производители, които се добавят към китайските производители на порцеланови порцеланови порцеланови, порцеланови производители се добавят към китайските производители на порцеланови порцеланови порцелан Техният дизайн е уникален цвят на праскова, който не е бил известен или признат в останалия свят [1]. но той не го раздели [2]. по -късно през 1781 г. немският химик Вилхелм Шеле продължава изследванията и успява да изолира киселинен бял оксид, който той заключи, че е оксидът на този нов метал. Честта на откриването на този метал беше дадена на испанските химици и минералози Хуан Хосе и Фаусто Елхуяр, които през 1793 г. произвеждат същия киселинен метал, но за разлика от всички други, бяха успешни в изолирането на металния  tungsten[1] . 

tungsten

is преходен метал, известен със своите изключителни свойства, особено когато се комбинира с други елементи в съединения като tungsten карбид. Името волфрам е получено от северните думи „tung и"sten“, които комбинират средно „тежък камък“ [3]. Tungsten е известен още като Wolfram, от който взема своя химически символ," w. Името Wolfram е произхождащо от минерала на Волфрамит.

съдържанието на волфрам в земната кора е около 0,007% (глобален резерв 3,5 милиона тона). Днес Китай представлява значително мнозинство от глобалните волфрамови резерви [1]. Волфрам и неговите съединения имат широк спектър от приложения поради техните физически и химични свойства.

here, ще научите за:

the свойствата на волфрама

the Източници на волфрам

the продукти и използване на продуктите Волфрам

future приложения на волфрамов


properties на волф


tungsten е светло сиво или сребричноwhite, че представлява един от най -трудните метали, които могат да бъдат намерени в природата.- density of tungstenis значително висок, всъщност сред най -високите от всички метали [2] [4]. Таблицата по -долу показва някои от основните характеристики на всеки от волфрамов и волфрамов карбид. Забележете как добавянето на въглерод увеличава значително неговата твърдост, но понижава точката на топене и топлинната проводимост. 


微信截图_20220919091845.png

tungsten има най -високите точки на топене и кипене сред всички открити елементи и на lowest

coefficient of thermal expansion (CTE) among metals. 

Here

&39;s a property comparison from#Matmatch that shows tungsten &39;s ranking among other metals in terms of melting point, coefficient of термично разширение и плътност. Забележете как волфрамовият се нарежда най -високо в точката на топене, най -ниска в CTE и сред най -високата плътност. Кликнете върху фигурата или връзката в надписа по -долу, за да извършите своя собствена схема за сравнение.#


Tungsten comparison with other metals.png


figure 1. property сравнение \\ между волфрамовата и други метали, показващи класирането си за точка на топене, CTE и плътност 

 this Rare Metal Properties, независимо дали в неговата чиста или легирана форма, прави волфрамов доста полезен за много съвременни приложения за ден. Волфрамовите пръстени например се считат за устойчиви на надраскване и нечупливи поради невероятната им твърдост и сила. Фактът, че те не лесно ръждясват и са устойчиви на корозия до висока степен, ги прави още по -примамливи за бъдещето на материалознанието.

-



























Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • MiXiao Tech
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top