Университет на Вашингтон: NMN е от съществено значение за поддържането на зрението в старост

Дата на излизане:2024-03-06

as хората остаряват, те са предразположени към различни заболявания на зрението, като възрастта-relaled макулна дегенерация, което причинява постепенната смърт на фоторецепторните клетки, което води до загуба на зрение.

 

in 2016, изследователският екип на професор Шиничиро Имай в Университета на Вашингтон установи, че липсата на NMN (ниацинамид мононуклеотид) причинява смъртта на пръта и конусните клетки при мишки, което значително намалява зрението на мишки; Лечението на мишки с NMN обърна това и възстанови мишките' s зрение. Проучването е публикувано в списанието Cell Reports.

 

in Експериментът, изследователите първо нокаутираха гена, експресиращ NAMPT протеина в клетките на миши пръчки Чрез средства за редактиране на ген, което доведе до значително намаляване на нивата на NMN в клетките на мишката. че мишките, лишени от клетка на пръта, NMN (NAMPTROD

ROD) показват значително намаляване на зрителната острота и ефективността на тестовете за електроретинограма (ERG) в сравнение с контролните мишки (namptf

f). 

-/-/at по същото време, изображенията на фундус на мишки, лишени от пръчка, NMN бяха по -облачни и настъпиха серия от симптоми като разлагане на ретината и упадък на нервите нерв. Доказано е, че Rod Nmn играе решаваща роля за поддържането на зрението на мишки.

 

next, изследователите събориха гена за NAMPT протеина На клетките на миши конус и подобни резултати показват значително намаляване на зрението. Това за пореден път провери важната роля на нивата на NMN за поддържане на функцията на фоторецепторните клетки при мишки.

 

after, потвърждавайки щетите върху зрението, причинено от народа на The Липса на NMN, изследователите се опитаха да лекуват мишки с NMN, за да възстановят зрението си. Резултатите показват, че след получаване на 300mgkg от NMN интраперитонеална инжекция (приблизително 1,35 g при хора) в продължение на 6 последователни дни, мишки, лишени от пръчкаnmn, или конусnmn, показват значително визуално подобрение.

 

in заключение, това проучване потвърждава ключовата роля на NMN за защита на зрителното здраве чрез изкуствено намаляване и възстановяване на нивата на NMN в клетките на фоторецепторите на мишката. И както казаха изследователите,/becreaspo пътят на NMN синтез е повсеместен при всички видове неврони и допълването на NMN може да има защитен ефект върху нервите, това проучване също така предоставя нова идея за лечение на други невродегенеративни заболявания, като атрофия на мозъка и alzheimer39; s болест.

 

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Long Life Group Co., LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
Long Life Group Co., LTD

Фирма Телефон: +86-025-57238879

Е-мейл: Свържете се с нас

Мобилен телефон: +86 18551727866

уебсайт: baixingjiujiu.bulb2b.com

адрес: Room 618, East Building, Lishui Industrial New City Center, Fuyou Road, Lishui District, Nanjing City,Jiangsu Province

Смарт телефон, часовник с Bluetooth
Цял екран смарт телефон
Всекидневна супер хладен резервоар за риба
Изключително дълги секси мигли на жените
Хранителен супер витамин С сок напитка
Удобна външна маса
Изключително интелигентен цветен принтер
Външен голям вентилатор
Премия червено вино
Изключително малък удобен USB диск за съхранение
top