Какво точно е "металургия", ще разберете след четене на това!

Дата на излизане:2021-02-03

праховата металургия е технология за приготвяне на метал или използване на метален прах (или смес от метален прах и неметалов прах) като суровини, формоване и синтероване, производство на метални материали, композитни материали и различни видове продукти.Производството на прахови металургични продукти в широк смисъл включва железни и каменни инструменти, твърди сплави, магнитни материали и продукти от праховата металургия.Промишлеността на праховите металургични продукти в тесен смисъл се отнася само до продукти от праховата металургия, включително части от праховата металургия (като се отчита по-голямата част), лагерни лагери и продукти за инжекционно формоване на метал.

 

 

Характеристики на процесите

1.Плътността на продуктите е контролируема, като порести материали, материали с висока плътност и т.н.;

Второ.фини зърна, еднородна микроструктура и без разделяне на компонентите;

Три.Близкоизформоване, скорост на използване на суровините > 95%;

4.По-малко и без рязане, рязане само 40/50%;

Пет.Материалните компоненти са контролируеми, което улеснява производството на композитни материали;

Шести.Приготвяне на неразтворими метали, керамични материали и ядрени материали.

Основни процеси

1.Мелене на брашно

Пулверизирането е процес на превръщане на суровините в прах.Обикновено използваните методи на смилане включват редуциране на оксид и механични методи.

 

Второ.Смесване

Смесването е процес на смесване на различни необходими прахове в определена пропорция и хомогенизиране, за да се създаде зелен прах.Съществуват три вида: сухи, полусухи и мокри, които се използват за различни изисквания.

Три.Формиране

Формирането е процес на поставяне на хомогенна смес в пресова отливка и пресоване в енориаш с определена форма, размер и плътност.Методът на отливане е разделен основно на формоване под налягане и формоване без налягане.Компресионното формоване е най-широко използвано в пресоването.

4.Синтериране

Синтерирането е ключов процес в процеса на металургия на прах.Формираната компактност е синтерована, за да се получат необходимите физически и механични свойства.Синтерирането е разделено на агрегатно агломериране и многосистемен синтероване.Освен обикновеното агломериране, има и специални процеси на агломериране, като свободно агломериране, метод на потапяне и метод на горещо пресоване.

 

Пет.Пост-обработка

Лечението след синтероване може да приеме различни методи в съответствие с различните изисквания на продукта.Като довършване, потапяне на масло, обработка, топлинна обработка и галванизиране.В допълнение, през последните години, някои нови процеси като валцуване и коване са били приложени и за преработката на прахови металургични материали след синтероване, постигайки идеални резултати.

 

Основни приложения

Програмата за прилагане на продукти от праховата металургия е много широка, от общо производство на машини до прецизни инструменти; от железарски инструменти до широкомащабни машини; от електронната промишленост до производството на двигатели; от гражданската промишленост до военната промишленост; от обща технология до авангардни технологии, можете да видите фигурата напроцес на прахова металургия.

> > > > Типична автомобилна промишленост

Голям брой части от праховата металургия се използват в автомобили

1.Части на двигателя

За да се подобри икономията на гориво и да се контролират емисиите, условията на труд на автомобилните двигатели станаха по-тежки.Използването на прахови металургични клапи, клапани, VCT и спракетите, и т.н., може да има висока якост, висока устойчивост на износване и отлична топлинна устойчивост.

Седалка на изпускателната клапа

 

Второ.Предавателни части

Като се комбинира почти оформената синхронна предавка с двойно триене и материали с висока якост, се прави първият съединител на света& 3539.Освен това чрез високотемпературно агломериране се произвеждат високоустойчиви части като дръжка на предавки и вилици за превключване.

Основните компоненти на металургичния пренос на прах в автомобилите включват: синхронен възел, синхронен пръстен, компоненти за паркиране, компоненти за смяна на колона и лостове за управление, и т.н.

 

Три.Части за амортисьор

В амортисьорите на автомобили и мотоциклети, буталните пръти и буталните клапи са важни части.Като се има предвид стабилността на амортизацията на амортисьора, използването на части от праховата металургия с високо прецизна повърхност на листовата може да намали триенето, да гарантира стабилността на работа и да подобри комфорта на карането.

Части за амортисьор

Видеото накратко представя целия процес на традиционната прахова металургия, от автомобилен материал до прах, пресоване и синтероване, и накрая се превръща в автомобилни части, направени от GKN.

> > > > Типична индустрия за полети

Сред материалите от праховата металургия, използвани в авиационната промишленост, са специални функционални материали, като триещи материали, материали против триене, изолационни материали, филтриращи материали и т.н., които се използват главно за въздухоплавателни средства и спомагателни устройства, инструменти и летателно оборудване.Другият са високотемпературни и висококачествени структурни материали, които се използват главно за важни структурни части на главните двигатели на въздухоплавателни средства.

Авиационна спирачна двойка BY2-1587

Филтър за авиация

За

> > > > Типичен уред за приложение

Някои домакински уреди материали и части могат да бъдат произведени само чрез прахова металургия, като например порезни самосмазващи се лагери в хладилници, компресори, перални машини, електрически вентилатори и т.н.; някои домакински уреди материали и части се произвеждат чрез прахова металургия с по-добро качество и по-ниски цени, като например комплексообразнизъбни колела и магнити в битови вентилатори и прахосмукачки за климатизация.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top