CMYK и Pantone цветове в индустрията за опаковане на хартия

Дата на излизане:2024-06-25

В света на хартиените опаковки точността и последователността на цветовете са от решаващо значение за идентичността на марката и представянето на продукта. Две основни цветови системи доминират в индустрията: Циан, Магента, Жълто и Черно) и Пантон. Всеки има своите уникални качества и приложения, съобразени със специфичните нужди в печата и опаковането.

 

Цветов модел CMYK

Цветният модел е субактивна цветова система, използвана при цветен печат. Тя означава циан, магента, жълт и ключ (черен). Тези четири мастила се комбинират в различни количества, за да се получи широка гама от цветове.

Печатът често е по-достъпен, особено за пълноцветни изображения.

-Универсалност: Подходящ е за печат на снимки и сложни изображения, когатоe Необходима е широка гама от цветове.

Достъпност: Повечето търговски принтери използват, което го прави широко достъпен вариант.

 

Цветова система Pantone

Системата е стандартизирана система за възпроизвеждане на цветовете. Всеки цвят се идентифицира с уникален номер и е формулиран за последователно съвпадение на цветовете в различните задачи и материали за печат.

Прецизност на цветовете: Цветовете са предварително смесени, осигурявайки точно съвпадение на цветовете в различни тиражи и субстрати.

Специални цветове: Системата включва широка гама от уникални цветове, включително метали и флуоресценти, които не са постижими с ЦМК.

Консистентност на марката: Идеален за поддържане на цветовете на марката, гарантирайки, че корпоративните лога и опаковките на продуктите изглеждат еднакво всеки път.


Приложение в индустрията за хартиени опаковки

Идентичност на марката:

   - Използва се за общи опаковки, когатоe Фотографски изображения и многоцветни дизайни са преобладаващи. Например, кутия за зърнени култури с изображения на продукта и други ярки графики обикновено използва CMYK.

   - Пантон: съществено за специфична марка опаковка where Точното съвпадение на цветовете е от решаващо значение. Например, опаковката на луксозна марка със специфичен нюанс на синьо за логото си би разчитала на Пантон, за да гарантира последователността на марката.


Диференциация на продукта:

   - Ефективно за продукти, изискващи подробна графика и изображения, което позволява творчески дизайн с различни цветови градиенти.

   - Най-доброто за продукти, които трябва да се открояват с уникални и прецизни цветове. Това е особено важно в сектори като козметика или стоки от висок клас, къдетоe опаковането е ключова част от опита на марката.


Екологични съображения:

   - И двете системи напредват към по-устойчиви практики. Много компании приемат екологични мастила и печатни процеси, за да намалят тяхното въздействие върху околната среда, което е от решаващо значение за екологичния потребителски пазар в индустрията за хартиени опаковки.

 

Цветните системи играят жизненоважна роля в индустрията за опаковане на хартия. Изборът между тях зависи от специфичните нужди на проекта, като например цена, прецизност на цветовете и изисквания на марката. Независимо дали се стремите към жизнени и сложни дизайни с прецизни и последователни цветове на марката с правилната цветова система е от съществено значение за постигането на перфектния външен вид в хартиените опаковки.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Guangdong Union Eco-Packaging Scien-Tech Co., LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top