Смятате ли, че цените на литиевите батерии ще продължат да нарастват през 2024 г.?

Дата на излизане:2023-11-21

since Влязохме в информационната индустрия, преминахме стъпка по стъпка от проследяване на цените, до проследяване на производството, до проследяване на планирането на производството и накрая до прогнозиране на цените. Отне ни повече от десет години и постигнахме някои резултати. Мога да споделя някои преживявания и да ги слушам.


from един продукт, има много разлики в цената. За насипни стоки с ниска стойност на стоката цените варират между различните градове, а цитираната цена често може да се различава с няколкостотин юана/ton, което е приблизително разликата в разходите за доставка, като стомана. Поради високата стойност на единичната стойност на батерията, която често е десетки хиляди юана/ton, товари обикновено не участват. Въпреки това, тъй като продуктите са силно специфични и не притежават напълно стокови атрибути, системата за референция на цените ще стане по -разнообразна.


. Първата е цената на уебсайта


from най -ранните ggii, до азиатски метал, след това до CIPAS, ICC, SMM и през последните две години, Mysteel, Fubao и т.н., има много вътрешни цени Информационните уебсайтове и категориите са доста подробни. Според нашия опит, от гледна точка на защитата на клиентите, офертата на уебсайта трябва да бъде малко по -висока от действителната цена на транзакцията. Колко е високо зависи от прозрачността на цената на продукта. В индустрията на литиевата батерия е нормално да бъде 3-5 точки по -високи.


Втората е цената на търговеца


\\ не е все още доста търговци на материали за батерии. С изключение на някои малки категории като PVDF и PEG, които изискват търговците да се обърнат, основната група търговец е концентрирана в литиев карбонат.


from перспектива От обема на търговията на литиевия карбонат е концентриран в дългото \\ неторно сътрудничество между фабриката за литиева солкатодна фабрика или фабрика за литиева сол-фабрика за батерии. На пазара се разпространяват малки партиди и се прехвърлят чрез търговци. направи сделка. Въпреки че обемът на транзакцията на тази част на литиевия карбонат е малък, цената се повишава и пада често и е силно чувствителна. Цената на транзакциите в този ден се превърна в водещ индикатор за цената на литиевия карбонат и привлече широко внимание. Търговците начело с Шанхай Сивен постепенно придобиват влияние и се превърнаха в еталон за цените на литиевите карбонати.--


поглед на фючърсните цени


from Пазарът на ранния Wuxi до фючърсния обмен на Гуанджоу, въпреки че договорът за фючърси на литиеви карбонати е имал обрати, той най -накрая е влязъл в правилния път.


if Продължавате да проследявате цени на място и фючърси, ще откриете, че двамата имат доста силна корелация. Дори и изключително малкият обем на търговия на пазара на Wuxi през тази година все още имаше силен водещ ефект върху спот цените.


since Изброяването на фючърсния обмен на Guangzhou, защото LC2401 е Далеч от месеца на доставка, той винаги е бил \\ невредим

с спот цената. Напротив, наскоро месечната цена на договора в Wuxi е по -близка до спот цената. Поради големия си обем на търговия и силната ръководна роля, договорът за обмен на фючърси в Гуанджоу почти доведе до очакванията на мястото. От юли до октомври той почти водеше всеки кръг от нарастващи и падащи тенденции на място. Това, което е малко изненадващо, е, че от края на октомври спот цените са излезли от независим пазар поради твърде слабото търсене и те следват само спада на фючърсите, а не се увеличават.


finally, има цената на сетълмента. Както страните нагоре, така и надолу по веригата имат свои методи за сетълмент според договора, независимо дали става въпрос за отстъпки или споделяне, има различни методи, така че няма да навлизам в подробности.

""


how, за да се направи прогнозиране на цените


Общото чувство е, че в краткосрочен план това зависи от манталитета, в средносрочен план зависи от търсенето и Производството и в дългосрочен план зависи от основната страна на предлагането и предлагането.


Дългото
term предлагане и търсене е сравнително лесен за измерване. В допълнение към консултантските институции, участието на брокерски институции и изследователски отдели за фючърси допълнително консолидира базата на данни на предлагането и предлагането, което беше признато от целия пазар.


we ще следи повече планиране на търсенето в средносрочен план. Тъй като размерът на пазара се разширява, трудността при проследяване на производствените графици се увеличава и нашите методи за проследяване непрекъснато се актуализират

101; d в опит да бъдат перфектни.-


short

term манталитетът е важен и фин. Човешките мисли са най -трудни за познаване. Те имат свои собствени мисли и преценки и постоянно се тормозят от ново съдържание. В тази ера на информационната експлозия и излишъка, в днешния хаотичен свят наsmall композиции&, при екстремни обстоятелства, човек#39; преценката за възхода и падането на ден може да промени няколко Времената: Това явление стана обичайно.


-we са установили, че когато възгледите на основната група постепенно се сближават, кратките цени ще се движат в тази посока. И така, как да разберете какъв е основният изглед? Правете още телефонни обаждания и разговаряйте с връстници и приятели нагоре и надолу по веригата: Познайте себе си и своя враг и никога няма да бъдете в опасност.&#""&#

conclusion

-

in факт, може да се каже много повече за прогнозиране на цените и е трудно да се направи всичко наведнъж.


for изследователи, от събиране на цени до прогнозиране на цените, има безброй процеси на

prediction
slapping

repredictionмежду тях. Дръжте първо голямо сърце и дебела кожа и след това се натиснете да работите по -усилено.


"let се насърчава!------"

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Shenzhen Shine Well Power Technology Co.,Ltd
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top