Как слънчевата светлина генерира електричество

Дата на излизане:2023-08-04
\\ Отговор на „Как слънчевата енергия произвежда електричество?“ се основава на връзката между слънчевите панели и слънчевата светлина. За да се генерира електричество от слънчева светлина, фотоните, които слънцето излъчва, трябва да се събира и преобразува в използваем формат. Тази способност за създаване на енергия от слънчева светлина е известна като „фотоволтаичен ефект“.

so Как се генерира слънчева енергия? Фотоволтаичният ефект възниква, когато слънчевата светлина удари тънкия слой силиций, който съставлява слънчеви панели, и избива електрони от атомите в този силиций. Това стартира производството на електричество с помощта на слънчева енергия. Слънчевите клетки имат положителна и отрицателна страна, така че след като тези електрони се съборят безплатно, те стават отрицателно заредени и естествено ще търсят положително заредените протони, с които да се свържат.

how слънчевата енергия произвежда енергия? Противоположностите привличат и привличането на отрицателно заредени електрони и положително заредените протони е това, което прави слънчевата енергия възможна. Този поток от заредени частици от едната страна на слънчевата клетка към другата страна е това, което е известно като ток или директен ток (DC) електричество.

повече слънчева светлина, който удря слънчев панел, толкова повече електрони се нокаутират, безплатно, и колкото по -ток ще генерира слънчевият панел. Така че, ако питате: „Как се преобразува слънчевата енергия в електрическа енергия?“ Само не забравяйте, че слънчевите панели превръщат повече слънчева енергия в електричество, когато има повече слънчева светлина, която ги удря под по -директни ъгли.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Hubei xinjie new energy technology Co,.ltd
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top