Как се преобразува слънчевата енергия в електричество

Дата на излизане:2023-08-04

khen Отговаряне на въпроса: „Как работи слънчевата енергия?“ Важно е да се подчертае какво се случва със слънчевата енергия, след като е събрана. Слънчевата енергия се улавя като електричество с директен ток (DC), но все пак трябва да се преобразува в променливо токово електричество (AC), за да захранва уредите, светлините и други електроника, които се използват във вашия дом. Това преобразуване на енергия се извършва от слънчевия инвертор и е критична стъпка в процеса на преобразуване на слънчевата енергия в електричество. Оптимизаторите на мощност и микроинверторите.

string инвертори, известни още като „централни“ инвертори, са най -простият тип инвертор и най -малките

scale слънчеви енергийни системи разчитат на тях. С струнен инвертор всеки отделен слънчев панел се свързва заедно в „низ“ и след това могат да бъдат свързани множество низове към централния инвертор. Оптимизатор на мощност, който се намира до всеки панел, за да „кондиционира“ DC електричеството и да го направи постоянно напрежение, преди да бъде изпратено до основния инвертор на низовете, за да бъде преобразуван в променливо Резултат, те обикновено са и най -високата технология за слънчева инвертор. С микроинвертори всеки отделен слънчев панел има свой малък инвертор, разположен до панела. С тази разпределена система микроинверторите преобразуват постояннотоковото електричество в променлив ток точно на покрива, така че те могат да се адаптират към по -сложни дизайни на системата или дори покриви с неравномерно засенчване, където

-101; Един панел може да получи повече слънчева светлина от съседката си.

in добавяне към преобразуване на слънчевата енергия в електричество, можете също да мислите за инвертор като вратар на системата за слънчева енергия. Как слънчевата енергия създава електричество? Инверторите преобразуват постояннотоковото електричество в променлив ток, но също така осигуряват наземна защита на грешките и статистически данни за системата като напрежение и производство на енергия.

&#

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Hubei xinjie new energy technology Co,.ltd
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top