Екологично чиста ли е "разградимата пластмаса" с висока цена и условно разграждане?

Дата на излизане:2020-09-03

На 10-ти юли деветте отдели заедно издадоха " известие за солидно насърчаване на контрола на замърсяването на пластмаси " предлага редица мерки, като например засилване на надзора и управлението на използването на неразчленяеми пластмасови торбички на места за търговия на дребно, услуги за изземване и различни дейности по изложби за насърчаване на работата по контрол на замърсяването от пластмаси.


Изглежда, че пластмасовите торбички за еднократна употреба могат да се сблъскат с безпрецедентна криза.В лицето на огромното търсене на супермаркети и експрес, възможността на " разградим " Пластмасовите чанти идват.Но наистина ли е така?


Вземете PLA, най-често биоразградимата пластмаса в ежедневието ни, като пример, единичната цена на суровините варира от 25000 юан / тон до 3000 юан / тон, докато цената на един тон полиетилен обикновено е под 1000 юан.


Понастоящем цената на разградимите пластмаси не е доминираща.Цените на два различни материала ограничават широкомащабното прилагане на разградими пластмаси.Какво и 35;39;много пластмасови продукти с концепцията за " разградим " всъщност не са разградими.

Съществува необходимост от рационално разбиране на пластмасите, а понякога и " Забрана " не е достатъчно да реши всички проблеми.Замърсяването на пластмасите се сблъсква и с някои технически недостатъци, обезвреждане в края на живота и обществена осведоменост.В пропагандата на " разградим " пластмаси, правителството трябва да бъде по-внимателен, за да се избегне положението на " Лоши пари, които карат добри пари. " Добре.Ентусиазмът на обществеността&#;за опазване на околната среда е много висок, но липсата на малко професионално знание, често в противоположната страна на нещата.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan Lifeng Packing Material Co., Ltd.
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top