Разлика между истински емайл и фалшив емайл

Дата на излизане:2024-09-04

Емайлът е стъкло-като вещество, направено от комбинация от силициев диоксид, флюс и оцветители. то'обикновено се нанася върху метални или керамични повърхности чрез процес на изпичане при високи температури. Резултатът е лъскаво, издръжливо покритие, което може да издържи теста на времето.


Жестествен емайл

Истински емайл, известен също като емайл на стъкловидното тяло, се произвежда чрез щателен процес. Започва с прахообразно стъкло, което се стопява върху субстрат, обикновено метал, при високи температури. Това сливане създава силна връзка между емайла и субстрата, което води до еластична повърхност.

真珐琅1.jpg

Характеристики на истинския емайл

Качество на материалите: Истинският емайл използва високо-качествени съставки. Цветовете в истинския емайл идват от метални оксиди, които дават живи и наситени нюанси.

Издръжливост: Автентичният емайл е много издръжлив. Устойчив е на надраскване, избледняване и потъмняване, което го прави подходящ за ежедневна употреба в бижута и предмети от бита.

Почувствайте: Истинският емайл има гладък, хладен допир. Повърхността е еднородна и обикновено показва стъкло-като блясък.

Майсторство: Създаването на истински емайл изисква умело майсторство. Всяка част често е ръчно изработена и може да отнеме часове, ако не и дни, за да се усъвършенства.

Устойчивост на топлина: Истинският емайл може да издържи на високи температури, което го прави подходящ за употреба както в съдове за готвене, така и в бижута.

Артистично приложение: Истинският емайл се предлага в различни техники, като cloisonné, champlevé и plique-à-jour, всеки от които позволява уникални артистични изрази.


Как да разпознаем истинския емайл

Търсете качество и завършеност: Проверете повърхността за гладкост и блясък. Истинският емайл обикновено има безупречно покритие.

Проверете за мехурчета или несъвършенства: Докато някои несъвършенства могат да възникнат по време на производствения процес, прекомерното образуване на мехурчета или напукване може да означава по-лош продукт.

Усещане за тегло: Истинският емайл обикновено има известна тежест в сравнение с имитациите, които често са по-леки поради пластичния си характер.

Спазвайте дълбочината на цвета: Цветовете в оригиналния емайл са богати и наситени, благодарение на използването на метални оксиди.


Имитация на емайл

Имитация на емайл, често изработен от пластмаса или смола, е проектиран да изглежда като истински емайл, но му липсват много от желаните свойства. Може да се намери в бижута или маса-произведени елементи, когатоe спестяването на разходи е приоритет.

假珐琅2.png

Характеристики на имитация на емайл

Качество на материалите: Имитацията на емайл често използва по-ниска-качествени съставки, като пластмаса или синтетични смоли, които могат да го направят по-малко издръжлив.

Издръжливост: За разлика от истинския емайл, имитацията на емайл е податлива на надраскване, избледняване и начупване. С течение на времето може да загуби своя блясък.

Почувствайте: Имитационният емайл обикновено изглежда по-топъл и по-лек от истинския емайл. Повърхността може да не е толкова гладка или стъклена-като.

Производствен процес: Имитацията на емайл обикновено се създава чрез процеси на леене или формоване при по-ниски температури, което води до по-малко майсторство.

Цветови опции: Въпреки че имитацията на емайл може да постигне голямо разнообразие от цветове, те са склонни да нямат дълбочината и богатството, наблюдавани в истинските материали.

Топлинна чувствителност: Имитационният емайл може да не издържи на високи температури, което ограничава приложенията му в сравнение с истинския емайл.


Как да разпознаете имитация на емайл

Проверете теглото: Имитациите често са по-леки от оригиналните, което показва по-ниска цена-качествен материал.

Проверете за блясък: Повърхността може да изглежда по-малко лъскава и по-пластична-като.

Потърсете еднородност на цветовете: Ако цветът изглежда твърде перфектен или прекомерен, особено за маса-произведени предмети, може да е имитация на емайл.

Почувствайте повърхността: Неравномерната или грапава текстура може да издаде имитацията на емайла.



Стойността на истинския емайл

Разбирането на разликите между истинския и имитиращия емайл е от съществено значение за колекционерите и купувачите. Истинският емайл притежава стойност поради своята изработка, издръжливост и артистични качества, докато на имитационните части често им липсва дълготрайност и уникални характеристики.


Съображения за покупка

Когато купувате емайлирани елементи, вземете предвид следното:

Проучване: Потърсете марката или майстора, който е създал произведението.

Сертификати за автентичност: Поискайте документация, ако'повторно инвестиране във високо-стойностни парчета.

Ценова точка: Истинските емайлирани части обикновено имат по-висока цена поради използваните материали и изработка.


Заключение

Привлекателността на емайла се простира отвъд неговата визуална привлекателност. Независимо дали сте ентусиаст на изкуството, колекционер или просто някой, който иска да разбере материалите, използвани във вашите бижута, знанието за разликата между истинския и имитационния емайл е безценно. Като разпознавате характеристиките и техниките на изработка на автентичния емайл, можете да вземате информирани решения и да оцените артистичността зад всяко произведение. Не забравяйте, че истинската красота се крие в качеството и майсторството, които издържат изпитанието на времето.

Linkedin文章封面.png


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Dongguan hongde crafts co.,ltd
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top