За смущенията на конуса на катодното напрежение на защитен обект

Дата на излизане:2022-08-28

Токът при дефекта на антикорозионното покритие на тръбопровода влиза в катодна защита и образува конус на катодно напрежение в почвата. За антикорозивно покритие със силна механична якост има само няколко дефекта на антикорозивното покритие от време на време и те са далеч един от друг.

В близост до тези дефекти формата на потенциалната линия е подобна на тази на заземителната плоча и на по-нататъшно разстояние потенциалът е подобен на този на заровената земя. Ако има много дефекти в антикорозионното покритие на тръбопровода и тези дефекти са близо един до друг, тези единични конуси на напрежение се комбинират, за да образуват цилиндрично напрежение поле около тръбопровода. Това обикновено се дължи на липсата на анти-корозионно покритие за стари тръбни фитинги, лошо качество на изолацията, без анти-корозионно покритие за електрическа връзка и външна тръба или втулка и др. старият тръбопровод се нуждае от висок защитен ток. Голата стоманена повърхност в почвата с катодна защита може да изисква плътност на тока на защита до 500 М-2, особено при добре вентилирани условия, произвежда конус на напрежение от няколко стотин миливолта.

Чрез заровения тръбопровод в областта на конуса на напрежението на тръбопровода за катодна защита се открива токът на защита извън конуса на напрежението. Когато тръбопроводът напусне зоната на катодното напрежение, незащитеният тръбопровод ще има анодна корозия. Потенциалът на засегнатия тръбопровод, измерен от еталонния електрод върху повърхността на напречната точка, е главно дро на напрежението на съпротивлението.p причинено от тока на защита, протичащ от почвата към дефектната част на тръбопровода за катодна защита.

Тъй като конусът на напрежението на тръбопровода за катодна защита ще наруши външния тръбопровод, той може да бъде оценен чрез измерване на спада на напрежението върху повърхността на почвата. Поради това не е необходимо да се определят точки на измерване на всяко пресичане, за да се определи смущението на устройства за катодна защита върху външните тръбопроводи.

Шандонг Лини Боси проводими материали Ко, ООД е висока-технологично предприятие, специализирано в производството на гъвкав анод, проводим полимерен гъвкав анод и титаново покритие анод, основно осигуряващ технология за катодна защита, инженерно проектиране, монтаж и технически услуги. 

Тел:+86 17568010262.0539-3712117.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top