Алуминиева сплав

Дата на излизане:2022-08-28

Алуминиева сплав е сплав, в която алуминият (Ал) е преобладаващият метал. Типичните сплавни елементи са мед, магнезий, манган, силиций, калай, никел и цинк. Съществуват две основни класификации, а именно леещи сплави и ковани сплави, и двете от които са допълнително разделени на категориите топлина-лечими и нелекувани-топлина-Лечимо. Около 85% от алуминия се използва за ковани продукти, например валцувани плочи, фолиа и екструзии. Разходи за добив на алуминиеви сплави-ефективни продукти поради ниската точка на топене, въпреки че те обикновено имат по-ниски якости на опън от кованите сплави. Най-важната система от алуминиеви сплави е АлSi, where високите нива на силиций (4.013%) допринасят за осигуряване на добри характеристики на леене. Алуминиевите сплави се използват широко в инженерните конструкции и компоненти, когатоe Необходимо е леко тегло или устойчивост на корозия.

 下载 (1).jpg

Сплавите, съставени предимно от алуминий, са много важни в космическото производство от въвеждането на метала-Обезен самолет. Алуминиймагнезиевите сплави са по-леки от другите алуминиеви сплави и много по-малко запалими от други сплави, които съдържат много висок процент магнезий.

 

Повърхностите от алуминиева сплав ще развият бял защитен слой от алуминиев оксид, ако бъдат оставени незащитени чрез анодизиране и/или правилните процедури за боядисване. В мокра среда галванична корозия може да възникне, когато алуминиева сплав е поставена в електрически контакт с други метали с по-положителен корозионен потенциал от алуминия и има електролит, който позволява йонен обмен. Наречени като различни-метална корозия, този процес може да възникне като ексфолиация или като междугрануларна корозия. Алуминиевите сплави могат да бъдат неправилно термично обработени. Това причинява вътрешно отделяне на елементите и металът след това корозира отвътре навън.

 

Съставите на алуминиева сплав са регистрирани в Алуминиевата асоциация. Много организации публикуват по-специфични стандарти за производството на алуминиева сплав, включително организацията за стандарти на Дружеството на автомобилните инженери, по-специално подгрупите за авиокомпаниите и стандартите на ASTM International.

下载.jpg

Инженерна употреба и свойства на алуминиевите сплави

Алуминиеви сплави с широк спектър от свойства се използват в инженерните конструкции. Сплавните системи се класифицират по числова система (ANSI) или по наименования, указващи основните им сплавни съставки (DIN и ISO). Изборът на правилната сплав за дадено приложение води до съображения за нейната якост на опън, плътност, пластичност, формоване, обработваемост, заваряване и устойчивост на корозия, да назовем няколко. Алуминиевите сплави се използват широко в въздухоплавателни средства поради високата им якост-до-съотношение на теглото. От друга страна, чистият алуминиев метал е твърде мек за такива приложения и няма високата якост на опън, необходима за самолети и вертолети.


Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • MiXiao Tech
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top