Peking union Медицински колеж: NMN може да защити червата от радиационно увреждане

Дата на излизане:2024-02-27

radiotherapy е често срещано средство за лечение на рак в клиничната практика. Той работи чрез облъчване на ракови клетки с радиация, за да унищожи тяхната ДНК и да ги накара да умрат.


how, радиацията също може да повреди пациент' s здрави клетки. Поради средата, в която работят чревните клетки, те трябва да поддържат бързото подновяване и следователно са по -чувствителни към увреждане на ДНК, причинено от радиация.


for пример, 60 до 80 Процент от пациентите, които се подлагат на лъчева терапия за корем и рак на таза, изпитват ранно чревни увреждания като коремна болка, остра диария и гадене, които са странични ефекти на лъчевата терапия.


a протеин, наречен Nrf2, играе ключова роля в реакцията на тялото'n

howvery, с напредване на възрастта нивото на Nrf2 протеин постепенно ще намалява, така че е по -трудно възрастните хора да се справят с чревното увреждане, причинено от радиация.

howver, изследователи в Peking Unio
110; Медицинският колеж установи, че оралното поглъщане на NMN може да защити мишки с дефектна експресия на протеин Nrf2 от чревно увреждане, причинено от лъчетерапия, което означава, че се очаква NMN да помогне на пациентите с рак в напреднала възраст да се противопоставят на страничните ефекти на лъчетерапията върху стомаха и червата.

&#

изследването е публикувано през октомври 2022 г. в списанието Free Radical Biology and Medicine.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Long Life Group Co., LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top