Регулиране на съня - как да избирате между NMN и мелатонин

Дата на излизане:2024-04-19
Проблемите с

sleep са се превърнали в често срещано притеснение в съвременното общество. С ускоряващия темп на живот, увеличаването на работния натиск и технологичното развитие все повече и повече китайски хора са изправени пред проблема с намаляването на качеството на съня. Според бялата книга за здравето на съня от Китай от Китайското дружество за изследване на съня, само 19 процента от населението няма нарушения на съня.




why възникват проблеми със съня?

can мелатонин решаване на проблеми със съня на корена им?


причините за нарушения на съня


1. Вие не

39; не получавате достатъчно сън


many китайски хора могат причини. Проучване показва, че повече от 60% от хората спят по -малко от 7 часа на ден и дори значителен брой хора спят по -малко от 6 часа на ден. Хроничното лишаване от сън може да доведе до умора, лоша концентрация, загуба на памет и други проблеми.


&#


2. Insomnia

&#

insomnia се отнася до проблеми като затруднено заспиване, лошо качество на съня или събуждане рано. Много хора имат затруднения при заспиване през нощта или не спят дълбоко, което води до ниска енергия през деня. Проблемите с безсънието могат да бъдат свързани със стрес, тревожност, депресия и други фактори. Данните от проучването показват, че повече от 30% от хората имат различна степен на проблеми с безсънието.


3. Неправилен часовник на тялото

many хората имат нередовни ежедневни процедури, често остават до късно, спят късно и закъсняват, което води до разстройство на биологичния часовник. Нерегулярният часовник на тялото може да доведе до проблеми като сънливост и лоша концентрация. Проучването установи, че повече от 50 процента от хората имат нередовни времена на сън и почивка.


4. Живите навици и факторите на околната среда

some лоши навици и фактори на околната среда също могат да повлияят на качеството на съня. Прекомерното използване на електронни устройства, прекомерно приемане на кофеин, шум и замърсяване на светлината могат да пречат на хората
39; s сън. Тези фактори са разпространени в съвременното общество и имат отрицателно въздействие върху хората

39; s сън.



&#&second, как да подобрим проблемите на съня#


1. Създайте редовен график за сън: Опитайте се да си лягате и се събуждайте по едно и също време всеки ден, за да помогнете да регулирате часовника на тялото си.


2. Създайте удобна среда за сън: Дръжте спалнята си тиха, тъмна и хладна и използвайте удобен матрак и възглавница, за да осигурите добра среда за сън.


3. Развийте добри навици за лягане: Избягвайте прекомерното използване на електронни устройства, избягвайте да пиете кофеинови напитки преди лягане и се опитайте да отпуснете тялото и ума, като медитация, релаксираща музика, дълбоко дишане и т.н.


4. Регулирайте съня с помощта на съответните добавки: катоnmn, мелатонин и др. и мелатонин


sleep е сложен физиологичен процес, включващ взаимодействието на множество невротрансмитерни системи и множество мрежи от неврони, които инхибират възбудата и насърчават съня. Кратката продължителност на съня и нарушеният сън могат да повлияят неблагоприятно на метаболизма и да увеличат риска от много хронични заболявания, включително затлъстяване и диабет тип 2.



1. Принцип на действие

melatonin е сигнал за насърчаване на съня, в допълнение към мелатонин, има глицин, гамаaminobutany киселина, жлези и други вещества, тези вещества воля Притискайте тялото от събуждане към преобразуване на съня.


by Увеличаване на съдържанието наnad
в тялото,nmn регулира регулирането the circadian rhythm of the whole body to improve sleep by regulating PER2 sleep
related genes.



Melatonin, for example, е външен фактор, който създава тъмна среда за тялото, като изключва светлините и рисува завесите. NMN е основната роля за създаването на тъмна нощ, позволяваща на тялото да работи и почива редовно в тъмната среда и фундаментално решаване на проблеми със съня.

-



terhere, мелатонинът е по -подходящ за хора, които трябва да бъдат реактивни
lagged за кратки бизнес пътувания, докато NMN като цяло е подходящ за хора с нарушения на съня, като затруднено заспиване, кратко време за сън, Лошо качество на съня и така нататък.

+-


step 2: сигурност

from Източникът на вещества, мелатонинът и NMN са ендогенни вещества в човешкото тяло и няма да бъдат отхвърлени от тялото.


--


howvery, количеството мелатонин в човешкото тяло е малко, само 0,1

0.3mg. В комбинация с настоящите подходящи проучвания, краткото използване на малки дози мелатонин е безопасно и няма очевидни странични ефекти. Въпреки това, има малко проучвания за безопасността на дългата употреба на мелатонин, а заключенията са непоследователни.




according до Китай

39; s
health Каталог за суровини с хранителни материали Мелатонин
Препоръчителната доза за възрастни е 1

3mg

d, като същевременно посочва, че не е подходящ за деца, бременни жени , кърмещи майки, а също така подчертават, че са ангажирани с шофиране, механични операции или опасни оператори, не ядат преди или по време на работа. Use with caution in patients with autoimmune diseases (rheumatoid, etc.) and hyperthyroidism.---



In recent years, more and Проведени са още проучвания за NMN, от изпитвания за животни до клинични изпитвания, за да се провери ролята и безопасността на NMN в много аспекти. От изчерпателните данни е безопасно за повечето хора да поглъщат 250
1000mg отnmn на ден.


&#""-/third, Общият извод


good сън е тясно свързан с физическото и психическото здраве. Липсата на сън увеличава риска от развитие на заболявания като сърдечни заболявания, диабет и депресия, докато достатъчно сън може да подобри физическото и психическото здраве и емоционалната стабилност. Съществуващите проучвания показват, че NMN играе основна роля за подобряване на съня, което може ефективно да облекчи нарушенията на съня и да защити здравето на тялото.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Long Life Group Co., LTD
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top