Принцип на работа на машината за полиране с магнитна игла

Дата на излизане:2024-07-17

Машината за полиране с магнитна игла е вид висока-техническо оборудване, използващо магнитен принцип за полиране, което се използва широко при прецизно полиране на различни метални и не-метални материали. Тази статия ще представи принципа на работа на машината за полиране с магнитна игла и нейното приложение в промишленото производство.

Първо, принципът на работа на машината за полиране с магнитна игла

Машината за полиране на магнитна игла е основният компонент на магнитната игла, която е изработена от високо-чистота феромагнитен материал, има висока степен на магнетизъм. Магнитната игла се върти с висока скорост вътре в машината, като в същото време детайлът също се върти или се движи с определена скорост. В района, къдетоe магнитната игла е в контакт с детайла, магнитната игла генерира силна магнитна сила върху детайла, така че микроскопичните неравности върху детайла се шлифоват от върха на магнитната игла, като по този начин се постига ефектът на полиране.

Принципът на работа на машината за полиране с магнитна игла може да бъде разделен главно на следните аспекти:

1. Магнитна сила: магнитната игла има висок магнетизъм, който може да произведе магнитна сила с микроскопичните неравности по повърхността на детайла, така че магнитната игла да се адсорбира плътно върху детайла, като по този начин се осъществява полиране.

2. Ротационно движение: магнитната игла и детайла се въртят с определена скорост вътре в машината, така че магнитната игла да е в пълен контакт с повърхността на детайла, за да се подобри ефективността на полиране.

3. Подреждане на магнитните игли: Магнитните игли са подредени в съответствие с определен закон вътре в машината, за да образуват силно магнитно поле, така че магнитните игли да могат да покрият равномерно повърхността на детайла, за да осигурят последователността на полиращия ефект.

4. Полираща течност: В процеса на полиране с магнитна игла обикновено се използва полираща течност. Полиращата течност съдържа абразиви, които могат да увеличат триенето между магнитната игла и повърхността на детайла и да подобрят ефекта на полиране.

Изпратете съобщението до този доставчик

  • Да се:
  • Guangzhou Fantu trading co.,ltd
  • *съобщение:
  • Моят Е-мейл:
  • Телефон:
  • Моето име:
Бъди внимателен:
Подаването на злонамерена поща, многократно е докладвано, ще замрази потребителя
Този доставчик ще се свърже с вас в рамките на 24 часа.
Няма запитване за този продукт сега.
top